Better to write for yourself and have no public,
than to write for the public and have no self
-Cyril Connolly-

Wednesday, March 26, 2014

Tiada Rancangan

Tv, novel dan internet mengatakan perempuan bila dalam perhubungan menjadi terdesak. n always planning for the future. Baru dating beberapa kali dah plan baju kawen, hantaran nak berapa. Dan yang terbaik sekali, name anak pun dah fikir.

Itu ape yang aku didedahkan.

Aku kire aku faham kenapa kebanyakan lelaki jadi freaked out dan eventually kalau tak cukup iman memang angkat kaki bile pasangannya dah plan baek punye untuk masa depan anak cucu mereka.

Kenapa aku faham?

Ye. Sebab aku tengah agak kusut dan dalam dilema since mamat ni dah fikir nak anak berapa dgn aku. Pas kawen nak tinggal mane. Walapun baru 3 bulan berkawan officially. Wadafak. Sepatutnye aku yang fikir macam tu. Ok. Aku rase agak freaked out dgr perancangan dia. Agak-agak kalau tengah makan nasi memang cantik muke dia aku hias nasi separuh kunyah.

Aku tak tau ape patut aku buat. Serius aku tak ade perancangan tentang mende ni. Serius. Aku tak terfikir pun nak tinggal serumah dengan orang lain yang bukan sedarah dengan aku. Aku selesa dengan diri sendiri. Aku tak merasakan perlunya kehadiran lelaki since hampir semua aku boleh handle sendiri.

Tapi kini? Ah. Aku pening.

Monday, January 20, 2014

Akhirnya kau datang tapi

Kau datang lambat.
Aku hanya akan susahkan kau.
Satu hari nanti aku takkan mampu lakukan apa-apa utk kau.
Satu hari nanti kau akan menyesal memilih aku.

Usahlah begitu.

#youbetteroffwithsomeoneelse
#marriageisnotforme

Sunday, January 12, 2014

Diam.

Kau diam sekali
Berpuluh-puluh kali aku diam.

Wednesday, January 8, 2014

percaya

tak kira ape kata kau.
baik atau buruk.
janji tulen atau plastik.

10% pun aku percaya tidak.

Yup! I got some trust issues.

Saturday, January 4, 2014

Ala budak kecik

Hampir seminggu menyepi.
Iyup! Ego aku tinggi.
Akhirnya dia hubungi aku.
Tapi...

Mcm halilintar panggilan tersebut.
Aku terdiam.
Aku bertanya apa perlu aku beri penjelasan?

Kerana serius aku rase macam kena marah ala budak kecik.

Sunday, December 29, 2013

perbandingan katanya

Huh lelaki.

Selagi belum diikat sah
perempuan bersepah.

perbandingan katanya.

waklu.

Tuesday, December 17, 2013

Bongkak katanya

Aku kuat kata aku
Ego tinggi tapi
Tiap kali rindu
Separuh diri aku mati.

darikonsenkorva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...